Konference om FN's nye verdensmål for bæredygtig udvikling og Danmarks rolle

Dato: 11. september 2015 kl. 12.30 – 17.15

Sted: Fællessalen, Christiansborg, København K

NB: Der har været overvældende interesse for konferencen, som allerede er udsolgt. Gæstelisten er nu lukket. 

 

                            fn newyork

 

Mød udenrigsminister Kristian Jensen (V), miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), Christian Friis Bach (UNECE), det danske civilsamfund og folketingets partier til en debat om den nye globale udviklingsdagsorden frem mod 2030, når 92-gruppen og Globalt Fokus inviterer til halvdagskonference den 11. september på Christiansborg.

De 17 nye FN mål for global bæredygtig udvikling bliver et vigtigt udgangspunktet for den globale udvikling de næste femten år og vedtages endeligt med et stærkt dansk islæt af FN’s generalforsamling den 24. – 27. september 2015 i New York. Her vil Mogens Lykketoft sidde som formand for FN’s generalforsamling, når alle verdens lande skal vedtage de nye globale mål.

De 17 mål er – som noget helt nyt i udviklingspolitikken – universelle. Derfor skal både fattige og rige nationer, herunder Danmark, leve op til dem, og den globale dagsorden vil påvirke vores politik inden for udvikling, miljø og klima mange år frem i tiden.

På konferencen vil de danske ngo'er fortælle om deres syn på de nye verdensmål, og konferencen er ligeledes en af de første muligheder for at diskutere den nye globale udviklingsdagsorden, efter det nye folketing er kommet på plads. Det er således en unik mulighed for at høre, hvad de forskellige partier og to ministre forventer af fremtidens arbejde med de nye verdensmål.  


Program

12.00 – 12.30: Ankomst og netværk: Sandwich, kaffe/the og vand

12.30 – 12.40: Velkomst og dagens program v/ Troels Dam Christensen, 92-gruppen

12.40 – 12.55: Præsentation af målene: Baggrund, udfordringer og muligheder v/ Christine Jacobsen Mulvad, 92-gruppen

12.55 – 13.15; De nye mål i international kontekst og Danmarks rolle v/ Christian Friis Bach, UNECE

13.15 – 13.35: De nye mål for global bæredygtig udvikling og danske prioriteter i et udviklingspolitisk perspektiv v/ Kristian Jensen, udenrigsminister (V)

13.35 – 14.35: Synspunkter fra de danske civilsamfundsorganisationer: Hvordan kan de nye mål være med til at løse de globale udfordringer og hvad skal Danmark gøre? v/Red Barnet, GreenpeaceSex & Samfund, WWF, IBIS & Mellemfolkeligt Samvirke


14.35 – 15.10: Spørgsmål fra salen

15.10 – 15.30: Pause – kaffe/the og kage

15.30 – 15.50: Hvordan kan de nye mål lede til global bæredygtig omstilling? Danmarks rolle og prioriteter v/ Eva Kjer Hansen, miljø- og fødevareminister (V)

15.50 – 17.05: Paneldebat: Mette Gjerskov (S), Martin Lidegaard (R), Holger K. Nielsen (SF), Maria Gjerding (Ø), Christian Poll (Å) og Mette Abildgaard (K)

17.05 – 17.15: Afrunding v/ Lars Udsholt, Globalt Fokus

(Alle Folketingets partier er blevet inviteret til at deltage i paneldebatten.)

Her kan du downloade et papir med en kort baggrund og programmet for konferencen. 

Et par dage inden konferencen udsender vi en ’special edition’ af vores nyhedsbrev. Her vil konferencens oplægsholdere i hver deres korte indlæg kridte banen op for debatten på konferencen. De vil fokusere på, hvad de hver især ser af muligheder og udfordringer i forbindelse med de 17 nye mål. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev i boksen ude i højre side.

Vi har plads til ca. 150 deltagere og tilmelding sker efter først-til-mølle princippet. Husk at skrive dit fulde navn, organisation og adresse i tilmeldelsesblanketten her!

Her kan du læse det beslutningsdokument, der skal vedtages endeligt af FN's generalforsamling i slutningen af september: Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development

Hvis du har spørgsmål til konferencen kan du kontakte Helene Hagel, 92-gruppen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer