92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer. 92-gruppen blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992, hvorfra navnet stammer.

Medlemsorganisationerne i 92-gruppen arbejder med forskelligt fokus og forskellige prioriteter, men alle arbejder for at fremme en bæredygtig udvikling (VEDTÆGTER). Nogle fokuserer mest på miljøspørgsmål i Danmark og/eller globalt, andre arbejder mest med udviklingsprojekter ude i verden.

Fælles for 92-gruppens medlemsorganisationer er et ønske om at sammenarbejde på tværs af særinteresser for at fremme en bæredygtig udvikling i Danmark og globalt. Dette arbejde foregår i 92-gruppens forskellige udvalg.

92-gruppen arbejder særligt med:

- at påvirke Danmarks, EU's, og FN’s politik med relevans for global bæredygtig udvikling,

- at påvirke de globale klimaforhandlinger med henblik på at sikre en retfærdig og ambitiøs klimaindsats,

- at være kontaktpunkt mellem danske NGO’er og det globale civilsamfund i arbejdet for en global bæredygtig udvikling,

- forskellige politiske processer i forbindelse med bæredygtig udvikling, herunder FN-konferencer, konventioner og kommissioner,

- 2030 agendaen, verdensmålene og udviklingsdagsordenen,

- CSR/virksomhedsansvar og bæredygtige investeringer.

 

 

 

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer