Amazonas står i flammer, og EU-Mercosur aftalen er benzin på bålet

Af: Morten Nielsen, Global Aktion

EU har færdigforhandlet en handelsaftale med Mercosur (som består af Argentina, Brazilien, Uruguay og Paraguay) og den vil medføre mere afbrænding of fældning af Amazonas.

På trods af at medieverdenen har bevæget sig videre, så er vor tids største klimakatastrofe stadig i fuld gang for andet år i træk. Amazonas står i flammer og EU-Mercosur aftalen vil kun fungere som benzin på et bål, der allerede er ude af kontrol. Handelsaftalen har til formål at øge handlen med blandt andet kød, soya og biler, hvis produktion og forbrug har store negative konsekvenser for klimaet.
Heldigvis kan aftalen stadig stoppes, og Danmark har som medlemsland i EU en fantastisk mulighed for at sætte en stopper for aftalen.

I den kontekst udgiver Global Aktion en ny rapport om Mercosur-aftalens skadelige konsekvenser ved navn ”Benzin på bålet”. Den udgives nu, fordi det er nu, der skal handles, og fordi at man med fakta i ryggen nemt at se hvad der det rigtige at gøre for vores klima.

Benzin på Bålet - læs rapporten her

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer