92-gruppens høringssvar: EU's position på COP21

Her kan du læse mere om 92-gruppens høringssvar om Danmarks indsats i forbindelse med EU's position op til COP21 

Læs hele høringssvaret her cop21

Høringssvaret er indsendt til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet den 31. august 2015. 

Høringssvaret består af 92-gruppens kommentarer i forbindelse med det kommende klima/miljørådsmøde den 18. september 2015, hvor EU skal vedtage ministerrådskonklusioner om forberedelse af FN's klimakonference COP21 til december i Paris, Frankrig.  

I høringssvaret pointerer 92-gruppen, hvordan COP21 bliver afgørende for kampen mod de globale klimaændringer. Derfor er det nødvendigt, at EU indtager en progressiv rolle i forhandlingerne. Danmark skal derfor fortsætte samt styrke sin indsats for at påvirke EU's positioner i progressiv retning de kommende måneder. 

92-gruppen har en række konkrete anbefalinger til det samlenotat, som er sendt til høring forud for klima/miljørådsmødet den 18. september. 

Vores kommentarer falder inden for følgende emner, hvor EU skal fastlægge sin position:

- Langsigtet mål,

- 5 årig review-periode,

- Indsatsen før 2020,

- Klimafinansiering og klimatilpasning,

- Skibs- og luftfart,

- Allianceopbygning,

- Nye markedsmekanismer. 

Læs her alle 92-gruppens kommentarer til samlenotatet. 

 

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer