Biodiversitetskonference 5. maj

92-gruppen inviterer til biodiversitetskonference

Vi befinder os lige nu i en global biodiversitetskrise, hvor arter forsvinder med større hastighed end nogensinde før i menneskets historie. Konsekvenserne af denne krise er gennemgribende, da biodiversitet udgør fundamentet for økosystemernes evne til at udføre livsvigtige funktioner og services, som har afgørende betydning for vores livsvilkår her på Jorden.

De sidste 20 års globale indsatser for at standse denne krise gennem FN's Biodiversitetskonvention (CBD), har indtil nu slået fejl. Lige nu er verdenssamfundet ved at fastsætte en ny rammesættende aftale med globale målsætninger for biodiversitet, der skal guide verdens indsats på biodiversitetsområdet indtil 2030 og som skal vedtages senere i år. Til trods for vigtigheden af denne nye globale aftale, har den ikke fået det tilstrækkelige politiske og offentlige fokus, ligesom biodiversitet generelt ikke får den opmærksomhed, der er nødvendig og yderst presserende.

Derfor inviterer 92-gruppen til konference, der vil fokusere på dette tema forud for den 15. Partskonference for FN’s Biodiversitetskonvention (COP15), hvor den nye globale aftale skal vedtages. Konferencen vil sætte fokus på biodiversitetskrisen, forventningerne til COP15, de nye målsætninger, og Danmarks rolle og muligheder for handling i et globalt perspektiv.


Der vil være oplæg fra:


Miljøminister, Lea Wermelin
Christian Prip, Fridtjof Nansens Institut
Jonas Geldmann, CMEC KU
Bo Øksnebjerg, WWF
Jakob Kronik, Verdens Skove
Miljøordførere fra Folketinget
Med flere
Udover oplæg vil der være tid til spørgsmål og debat.

Endeligt program følger snarest.


Tidspunkt og sted

Konferencen foregår den 5. maj mellem 9:00-14:30 i Pro. D. lokalet i Provianthuset ved Christiansborg og inkluderer vegansk frokostforplejning.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

OBS - vi opfordrer til hurtig tilmelding, da der er begrænsede pladser. Tilmeld dig her: https://92grp-biodiversitet.nemtilmeld.dk/1

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer