92-gruppen velkommer statens nye retningslinjer for ansvarlige investeringer

92-gruppen af danske civilsamfundsorganisationer byder statens nye retningslinjer for ansvarlige investeringer velkommen. De slår nemlig fast med syvtommers søm, at danske pensionsselskaber mfl. bør leve op til FN’s og OECD’s retningslinjer for ansvarlige investeringer og bidrage til realiseringen af Parisaftalen om klodens klima. Det er en klar skærpelse af forventningerne til danske investorer ift. statens seneste vejledning fra 2010. Det vil komme både pensionsopsparerne og kommende generationer til gavn, hvis den bliver fulgt systematisk.

Vejledningens største styrke er, at den er kort og rettet til direktøren, der sidder med fingeren på beslutningsknappen hos danske investorer. Vi opfordrer branchen til at læse vejledningen så ambitiøst som overhovedet muligt. Det har vores klima, miljø og mennesker verden over i den grad behov for.

Ift. anbefalinger til at styrke vejledningsindsatsen til virksomheder (ikke kun til investorer)

Det er meget positivt, at Erhvervsministeren, nu vil styrke indsatsen ift. at fremme ansvarlig virksomhedsadfærd. Det er der stærkt behov for, fordi man har forsømt området siden Rådet for Samfundsansvar blev nedlagt i 2015. Derfor trænger statens indsats og ressourceallokering voldsomt til at blive styrket. F.eks. ift. at sikre krav om ansvarlighed, når det offentlige køber ind for ca. 300 milliarder kroner om året. Mange private virksomheder er langt foran det offentlige på den front.

Bedre vejledning er vigtigt, fordi de færreste danske virksomheder er i mål med arbejdet med ansvarlighed og bæredygtighed. Vejledning gør det dog ikke alene. Der skal mere lovgivning til for at sikre en fair konkurrence. Og der skal mere lovgivning til at ruste andre end Tordenskjolds soldater blandt danske virksomheder til kravene på de internationale markeder.

Pressekontakt: Ulrik Norup Jørgensen, presseansvarlig i Mellemfolkeligt Samvirke:

Mob: +45 28257976 , Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.<mailto:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.>

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer