Pensionsselskabernes generalforsamlinger: Støt op om Klimaforslag!

Af Thomas Meinert Larsen, talsperson for AnsvarligFremtid, Klimabevægelsen

”Money rules the world” lyder en talemåde, og det betyder også rigtig meget om de cirka 4600 milliarder kroner som danskerne har placeret i deres pensionsopsparinger, bliver investeret i kul, olie og gas, eller i grøn omstilling. Desværre er det sådan, at selvom nogle af de danske pensionsselskaber over de senere år har vedtaget forbedringer af deres klima investeringsstrategier, så har de fortsat investeret milliarder af kroner i klimaskadelige kul-, olie- og gas selskaber. Så vi er ikke i mål, og vi vil insistere på, at vores pensionsinvesteringer ikke må undergrave Paris-aftalen om at holde den globale temperaturstigning på under 2 grader og så tæt på 1,5 grader som muligt. Langt de fleste pensionsselskaber har ganske vist formuleret ansvarlighedspolitikker, som på overfladen ser flotte ud, men der mangler i høj grad handling bag de flotte ord. Danske pensionskroner skal helt ud af aktier og obligationer i selskaber, der investerer milliarder af kroner i ny efterforskning efter mere olie og gas, som udvider kulminer, og som støtter lobbygrupper og tænketanke, der blokerer for CO2-afgifter eller anden nødvendig klimapolitisk lovgivning. Alt sammen i strid med klima-aftalen fra Paris.

Igen i år har AnsvarligFremtids pensionskampagne indsendt medlemsforslag om klimavenlige pensionsopsparinger ved en række danske pensionsselskabers generalforsamlinger, herunder hos AkademikerPension, P+, Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere og Dyrlæger, Lægernes Pension, PKA, AP Pension og hos Ingeniørsammenslutningens Pensionskasse (ISP).
Ved at fortsætte med at lægge pres på pensionsselskaberne, så leverer vi et meget konkret bidrag til at sikre klimamæssigt og økonomisk ansvarlige investeringer, og dermed modvirke de accelererende klimaforandringer som truer med at underminere fremtiden for vores børn og børnebørn. Vi håber, at rigtig mange pensionskunder vil tage aktivt del i debatten på generalforsamlingerne, og stemme for at deres pensionsopsparing skal investeres klimavenligt. En række generalforsamlinger er planlagt til gennemførelse i april måned. På AnsvarligFremtids kampagne-hjemmeside www.grønpension.nu kan du følge med i hvilke klima-forslag, der er fremsat, og hvordan du kan deltage på din generalforsamling eller afgive stemme via fuldmagt.

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer