Det er valgår, og nu skal kommunerne med i klimakampen!

Af Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder, Klimabevægelsen

Det er valgår i Danmark, og Klimabevægelsen arbejder for at det bliver et klimavalg. I alle kommuner skal der vælges nye politikere ind, og det er afgørende, at de politikere har forpligtet sig på at nedbringe deres kommunens CO2-udledninger. Det er sidste chance for at kommunerne kan bidrage til at holde stigningen i den globale gennemsnitstemperatur under 1,5 grader, og derfor skal der fart på.

Klimabevægelsen kræver, at kommunerne begynder at indregne en CO2-pris på 850 kr. i alle investeringer og indkøb. Det vil stoppe kommunernes investeringer i store klimaskadelige projekter og i stedet betyde, at vores skattekroner går til at skubbe på den grønne omstilling. Du kan læse mere om det i vores artikel i Altinget.

En intern CO2-pris er særligt relevant at indføre, da der: 1. årligt udledes omkring 10 millioner tons CO2 i kommuner og regioner, hvilket svarer til halvdelen af det danske klimamål for 2030. 2. Det er den mest omkostningseffektive omstilling for samfundet - det er billigt og god business. 3. Når Folketingets kommission er færdig med at lave en afgiftsmodel, vil vi se en forhøjet CO2-afgift, og når det sker, vil kommunerne spare bunkevis af penge ved ikke have investeret i CO2-tunge investeringer. 4. Det gør det muligt for politikere og forvaltning at skelne mellem klimaskadelige og klimavenlige produkter. 5. Det sikrer retfærdighed ved, at den der forurener mest også kan sælge mindst til kommunerne, og dermed sikres det, at forureneren betaler omstillingen.

Klimabevægelsen samler borgere i alle landets kommuner om at lægge pres på deres lokale politikere. Læs mere, meld dig til kampagneholdet og se hvad der sker i dit lokalområde på klimavalg.nu.

Husk også at kommunalvalget markeres til Folkets Klimamarch i byer over hele landet lørdag den 6. november.

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 24 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer