Af Troels Dam Christensen, sekretariatsleder, 92-gruppenKlimakrisen er en global krise, der ikke kender landegrænser. Samtidigt er Danmarks påvirkning af klimaet ikke begrænset til vores nationale...
Af: Helene Hagel, klima- og miljøpolitisk leder, Greenpeace Artiklen blev bragt i Politik Miljø&Klima d. 25. maj. Flytrafikken er gået i stå, og regeringen vil sandsynligvis træde til med endnu mere...
Af: Berit Asmussen, Our Fish I denne tid er vi mange, der har travlt med at råbe op om – og give konkrete input til - at klimaloven, klimahandlingsplaner, Danmarks SDG-opfyldelse m.v. skal give...
Jeg skriver til dig på vegne af 19 danske miljø-og ulandsorganisationer i 92-gruppen. Vi har fulgt diskussionerne om EU’s klima- og energipolitik frem mod Det Europæiske Råds forårsmøde den 8-9. marts.
Tak for muligheden for at kommentere på ”Udkast til Strategi for Danmarks statslige JI-og CDM-indsats”. Vi har set frem til strategien, idet udviklingsministeren som anført ovenf or finder, at der er behov for at dokumentere, at CDM-indsatsen fremmer bæredygtig udvikling.
Den Europæiske Union har som målsætning at begrænse de menneskeskabte klimaforandringer, så temperaturen globalt ikke stiger med mere end 2 grader celsius i forhold til niveauet før industrialiseringen.
Topmødet endte ikke med afgørende beslutninger om at begrænse udledningen af drivhusgasser. Det lave tempo i forhandlingerne skyldes især, at mange lande er bange for, at det bliver dyrt at omstille deres samfund fra brug af kul og olie til andre energikilder.
I denne rapport fremlægges en samlet analyse af den danske regerings initiativer for at leve op til sine internationale forpligtelser om at reducere udslippet af CO2 gennem brug af de såkaldte fleksible mekanismer.
Den danske regering tænker ikke på verdens fattigste mennesker, når den arbejder med klimaprojekter i u-lande. Og den tænker alt for lidt på miljøet. Det er to af konklusionerne i en rapport, der udkommer i dag. Rapporten er udgivet af 92- gruppen, en samling af 21 danske organisationer, der arbejder med udvikling og miljø.
Det internationale klimapanel IPCC har vurderet, at det globale udslip af drivhusgasser skal reduceres med 60-80% i 2050 for at undgå farlige klimaændringer. En reduktion i den størrelsesorden betyder at alle menneskeskabte udledninger af drivhus gasser skal reduceres til et absolut minimum indenfor en periode på knap 50 år.
I disse dage er vi en del, der venter spændt på Jeres nye klimastrategi. Ikke mindst de 5 organisationer, der samarbejder i 92-gruppens klimagruppe.
Jeg skriver til dig på vegne af 19 danske miljø-og ulandsorganisationer, som samarbejder i 92-gruppen. Vi er glade for den aktive indsats for miljø og bæredygtig udvikling, som du gjorde på OECD’s ministerrådsmøde i maj.
Dette fælles høringssvar er udarbejdet af 92-gruppens klimaudvalg der består af Det Økologiske Råd, Forum for Energi og Udvikling, Greenpeace, Mellemfolkeligt Samvirke, Organisationen for Vedvarende Energi og WWF Verdensnaturfonden.
Forud for den 6. partskonference i klimakonventionen stod det klart, at det ville blive vanskeligt at opnå et godt resultat for miljøet. Forhandlingerne forud for mødet havde således ikke handlet om beskyttelse af miljøet, men i stedet om at slippe billigst muligt fra Kyotoprotokollen.
Den 25. april drøfter Folketinget energi og klima. I den anledning vil 16 danske miljø-og udviklingsorganisationer i 92-gruppen henlede Folketinget på nedenstående synspunkter.
Vi skriver til dig, fordi vi er stærkt bekymrede for såvel kursen i den hjemlige indsats mod klimaforandringer som udviklingen i de internationale forhandlinger på klimaområdet.
Vi trænger til varme. Den danske sommer har hidtil kun bestå et af nogle få dage med temperaturer på omkring 25 grader. Det kan ikke vare ved. Vi må hilse drivhuseffekten velkommen.
92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 24 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.