Praktikant i 92-gruppens sekretariat - SØG NU

VIL DU VÆRE MED TIL AT SÆTTE KLIMARETFÆRDIGHED OG BÆREDYGTIG UDVIKLING PÅ DEN POLITISKE DAGSORDEN?

Kunne du tænke dig at være en del af et sekretariat, der brænder for at påvirke de politiske dagsordener inden for bl.a. klima, miljø, udvikling og CSR, både herhjemme og ude i verden? Interesserer du dig for, hvordan civilsamfundet løfter disse politiske dagsordener? Så søg praktikpladsen hos 92-gruppens sekretariat for efterårssemesteret 2024.


Du får mulighed for at prøve kræfter med at:

 • Bidrage til research og analyse ifm. udarbejdelse af høringssvar, rapporter, notater og breve
 • Bidrage med materiale til møder med aktører såsom 92-gruppens medlemmer, politikere, embedsmænd og virksomheder, samt deltagelse heri
 • Bidrage til formidling af 92-gruppens resultater (herunder opdatering af hjemmesiden, SoMe og nyhedsbrev)
 • Forberedelse af og deltagelse ved konferencer og internationale topmøder
 • Klimakrisen har aldrig været mere presserende og vores arbejdsområder er i en rivende udvikling. Derfor skal du også bistå i at overvåge de politiske processer på klima-, energi-, miljø-, udenrigs- og bæredygtighedsområdet – så vi kan fokusere og planlægge vores indsats. Således kan du deltage i 92-gruppens strategiudvikling for vores policy arbejde

  Vi vægter vores praktikanters udvikling højt, og det er således dine egne ambitioner og kvalifikationer, der er med til at afgøre, hvilke opgaver du får lov at løbe med.

  92-gruppen tilbyder:
 • En mulighed for at få virkeligheden mellem hænderne og erhvervserfaring fra et engageret sekretariat
 • Indsigt i politiske processer og det politiske landskab (fra Christiansborg, til EU og FN)
 • Erfaring med hvordan mange forskellige NGO’er arbejder med policy processer
 • Et stort netværk indenfor både NGO-verdenen og den politiske sfære, samt erfaring med koordinering af mange forskellige interesser og holdninger
 • En dynamisk arbejdsplads, hvor vi ofte løber hurtigt, men også kan se at indsatsen skaber resultater
 • Et spændende praktikforløb med forskelligartede projekter og frihed i opgaveløsning, der både giver dig udfordringer, samt styrker de kompetencer, du allerede har

  Vi håber, at du kan nikke ja til, at du:
 • Er i gang med en relevant videregående uddannelse
 • Brænder for at fremme bæredygtig udvikling i Danmark og globalt, samt har interesse for og kendskab til klima- og/eller udviklingspolitiske spørgsmål
 • Er nysgerrig og god til at skaffe dig viden, til at analysere informationer og til at opfatte både forskelle og sammenfald i politiske positioner
 • Arbejder selvstændigt og følger opgaver til dørs
 • Kan skrive i et format, der matcher lejligheden (høringssvar, artikler, SoMe, mødereferater, hjemmeside, m.m.)
 • Er habil computerbruger, gerne erfaring med hjemmesideadministration eller lyst til at lære det.

  Hvem er 92-gruppen?
  92-gruppen – Forum for Bæredygtig udvikling - er et netværk, der koordinerer samarbejdet mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer omkring bæredygtig udvikling (bl.a. Amnesty, Mellemfolkeligt Samvirke, Care, Greenpeace). Læs mere på www.92grp.dk.
  For nyligt fejrede vi 30-års jubilæum. Sekretariatet blev nemlig stiftet ifm. FN’s Miljø- og udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992. Siden da har vi haft travlt med sikre, at de politiske processer (bl.a. ift. SDG, klimakonventionen og CSR) skrider fremad, samt at politikerne også får leveret på det, de lover. I dag koordinerer vi en lang række andre policy-processer mellem medlemsorganisationerne både ift. Danmarks nationale politikker for bæredygtig udvikling, på EU-niveau og globalt. Det var bl.a. i regi af 92-gruppen, at borgerforslaget til Klimaloven opstod.

  92-gruppens sekretariat består 4-5 medarbejdere. Da vi arbejder sammen med medarbejderne i vores 25 medlemsorganisationer, får du dog i realiteten mange kollegaer og en meget bred kontaktflade til NGO-verdenen i Danmark. Vores kontor ligger hos Oxfam Danmark - lige ved Rådhuspladsen.

  Praktisk info:
  Ansøgningsfrist:  Vi tager kandidater til samtale løbende, så søg med det samme, hvis du er interesseret. Sidste frist for ansøgning er dog 22. april kl. 12. Send din ansøgning til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med emnefeltet ”Praktikansøgning”. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

  Forløb: Praktikperioden er fuldtid i efterårssemestret 2024 fra august til januar, med fleksibilitet ift. praktikperiodens længde og den daglige tidsplan så det passer med studie, eksaminer, ferie mv. Praktikken er ulønnet, men der er gratis frokostordning. Vi holder af mangfoldighed – så send endelig din ansøgning – uanset hvem du er.

  Sted: 92-gruppen, Vesterbrogade 2B, 1. sal, 1620 København V, Danmark
  Hvis du har spørgsmål til stillingen, så tøv ikke med at kontakte: Luna Pedersen (mobil 26 79 25 84 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 25 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer