Bæredygtig udvikling

Side 4 ud af 5
En evaluering af Danmarks opfyldelse af internationale aftaler om bæredygtig udvikling

En evaluering af Danmarks opfyldelse af internationale aftaler om bæredygtig udvikling "Danmark på vej?"

Denne rapport er skrevet af Heike Penzien. Rapporten er udarbejdet i samarbejde med 92-gruppens underudvalg om klima, skov/biodiversitet, fødevarer samt produktion/forbrug.

Notat til Statsministeren om NGO'er og Global Deal

Notat til Statsministeren om NGO'er og Global Deal

Hvorfor "A Global Deal? Forberedelsesprocessen til Verdenstopmødet om Bæredygtig Udvikling (WSSD)tager udgangspunkt i nationale og regionale bidrag. På et forberedende møde i januar vil disse bidrag foreligge, og på det forberedende møde i april kan der forventes enighed om en dagsorden for WSSD.

Fællesnordiske holdninger og forslag til Johannesburg-topmødet

Fællesnordiske holdninger og forslag til Johannesburg-topmødet

Millions of people live in extreme poverty, where their fundamental human rights are being violated. Environmental problems are on the increase. The world’s economic and political systems are dominated by extreme unequal distribution of resources and power. The situation is unacceptable.

Rapport fra konferencen

Rapport fra konferencen "Fra Rio til Johannesburg": Regeringen slækker på ambitionerne

Kort rapport fra 92-gruppens konference om Verdenstopmødet om Bæredygtig Udvikling i Johannesburg og de seneste 10 års nationale og internationale indsats for bæredygtig udvikling d. 4. april.

Brev til Statsministeren om Barcelona-topmødet (vedr. bæredygtig udvikling)

Brev til Statsministeren om Barcelona-topmødet (vedr. bæredygtig udvikling)

Jeg skriver til dig på vegne af 19 danske miljø-og ulandsorganisationer i 92-gruppen. Vi ønsker som regeringen, at Verdenstopmødet i Johannesburg bliver en succes.

Brev til Folketinget om FN-topmødet om bæredygtig udvikling (Rio+10)

Brev til Folketinget om FN-topmødet om bæredygtig udvikling (Rio+10)

Jeg skriver til Jer på vegne af miljø-og ulandsorganisationerne i 92-gruppen. Vi er glade for, at Folketinget allerede på nuværende tidspunkt engagerer sig i forberedelsen af Verdenstopmødet om Bæredygtig Udvikling i Johannesburg, Sydafrika.

 

Kommentarer til Danmarks strategi for bæredygtig udvikling

Kommentarer til Danmarks strategi for bæredygtig udvikling

Hermed fremsendes 92-gruppens kommentarer til regeringens forslag til Danmarks strategi for bæredygtig udvikling "Udvikling med omtanke - fælles ansvar". Bag kommentarerne står 17 danske miljø-og ulandsorganisationer.

Globalt kompromis - fælles ansvar

Globalt kompromis - fælles ansvar

Jeg har netop haft fornøjelsen af at deltage i det årlige møde i FN’s Kommission for Bæredygtig Udvikling. Det er nu sjældent, at der kommer meget ud af de møder. For det meste er møderne i kommissionen præget af, at de rige lande har mange gode ideer til, hvad de fattige lande skal gøre for at beskytte miljøet og skabe udvikling.

"We Have One Earth"

This booklet is produced on the basis of the NGO- seminar held in Copenhagen. 70 NGO's from 50 different countries participated.

 

Fem magre år

Fem magre år

Der er gået mere end fem år, siden Agenda 21 blev vedtaget på Rio-konferencen. Hvad er der egentlig sket siden? Hvordan går det med at føre Agenda 21 ud i livet? Er Agenda 21 fortsat en tidssvarende handlingsplan?

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 24 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer